
Inceputa in anul 1928, cu ajutorul comunitatii locale. Finalizata si resfiintita in anul 1945. Pictura a fost lucrata in tempera de catre I. Teodorescu Romanati. Alt lucru interesant: cand am vorbit cu parintele de acolo mi-a spus faptul ca nu stia sa fie inclusa in LMI.
» Biserica "Sf. Nicolae" - Str. Călugăreni 45, sat GHERMĂNEŞTI; comuna SNAGOV, Ilfov

Construita prin osardia lui Alaxandru si Zinca Samurcas, in anul 1823. Pronaosul a fost adaugat de parintele Gheorghe in anul 1930. Reparata in 1967 de preotul Tudor, apoi in 1994 si 2005 de catre parintele Nicolae.
» Biserica "Sf. Gheorghe" - Str. Băii 14, sat CIOROGÂRLA; comuna CIOROGÂRLA, Ilfov

Stare de conservare: f proasta. Cladirea este datata sec 19.
» Conac - Str. Băii 16, sat CIOROGÂRLA; comuna CIOROGÂRLA, Ilfov

Construita 1909
» Biserica "Sf.Nicolae" - Str. Paulina de Kotzebue 35, sat MOARA DOMNEASCĂ; comuna GĂNEASA, Ilfov

Construita de catre inginerul Anghel Saligny in secolul al 19-lea.
» Gara Nouă - Piaţa Gării 1, municipiul RÂMNICU SĂRAT, Buzau

Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" are forma de cruce cu naosul largit si turn-clopotnita pe pridvor. Soclul, parapetul pridvorului si toate zidariile transversale, inclusiv catapeteasma si zidurile de racord intre naos si altar, sunt din zidarie de caramida, cu mortar de var. Peretii longitudinali, sistemul de boltire si invelitoarea sunt din lemn. Turnul masiv, octogonal, are intrarea de acces pe o scara din pridvor. Pridvorul foarte adanc, are acoperisul sprijinit pe o grinda sustinuta la randul ei de doisprezece stalpi scunzi. Invelitoarea din sindrila, cu streasini largi, se onduleaza intr-o usoara arcada deasupra intrarii in pridvor. Pe peretele dinspre sud al altarului este croita o ferestruica in forma de fluture cu aripile deschise.
("Despre lemn in Dambovita" de arh. Doina Petrescu, Targoviste - 2005)
» Biserica "Adormirea Maicii Domnului", "Sf. Ioan Botezătorul" - DN 7 64 DN 7, sat BĂDULEŞTI; comuna CRÂNGURILE, Dambovita

Vechea biserica de lemn de la Bumbuia a fost atestata pe la 1810 cu hramul "Sf. Nicolae" si 62 de familii. Dupa construirea noii biserici de zid a satului, a fost abandonata, ajungand in 1980 intr-o avansata stare de degradare. In 2005 au inceput lucrarile de refacere a peretilor navei, cu turn-clopotnita pe pridvor, pastrand temelia de piatra a vechii biserici. Lucrarile au fost executate din banii comunitatii, cu mesteri calugari adusi din Moldova. La structura de lemn a bisericii s-au folosit pentru imbinari detalii traditionale si materiale moderne. Lucrat din barda, piciorul prestolului este alcatuit din doua trunchiuri de piramida octogonale, unite in varfuri si incinse cu un colan in torsada.
("Despre lemn in Dambovita" de arh. Doina Petrescu, Targoviste - 2005)
» Biserica de lemn "Cuvioasa Paraschiva", "Sf. Nicolae" - sat BUMBUIA; comuna GURA FOII, Dambovita

Actuala biserica de lemn din satul Mesteacan a fost ridicata pe locul uneia mai vechi, marturie fiind crucea de piatra din fata intrarii, datata 1723. Pisania sapata cu litere de 3,5 cm, spune: "+Sa se stie candu s-au tarnosit aceasta sfanta biserica in zilele prea inaltatului domn Io Grigore Ghica voievod in fev(ruar)ie 28, 7259 "(1751). Reparata in 1918, biserica a primit o bolta noua din nuiele, a fost tencuita si pictata din nou in interior de catre mesterul Babusi din Matau. Pe peretele de vest al pronaosului sunt portretele noului ctitor Nita Take Cernat si al sotiei sale cu copiii. Biserica nu a avut clopot, slujba anuntandu-se cu buciumul.
("Despre lemn in Dambovita" de arh. Doina Petrescu, Targoviste - 2005)
» Biserica de lemn "Adormirea Maicii Domnului" - sat MESTEACĂN; comuna VĂLENI - DÂMBOVIŢA, Dambovita

Se spune ca ar fi fost o perioada oaspete aici Elena Lupescu.
» Ansamblul fostului palat Alexandru Ghica - Str. Unirii 93, sat CĂCIULAŢI; comuna MOARA VLĂSIEI, Ilfov

Biserica de lemn de la Valea Caselor poarta hramul "Sf. Parascheva". Nu are pisanie dar existenta ei este mentionata in cartile de cult, in anul 1786. Situata la marginea satului, pe drumul din stanga crucii vistiernicului Stroe Leurdeanu, ce duce la munte, a fost cladita din stejar pe temelie de caramizi subtiri. Peretii scunzi si simpli, incheiati din barne de lemn late de 23 cm si groase de 10 cm, sunt prinsi in cuie de lemn, rostuiti cu pamant argilos si strapunsi de mici deschideri pentru aerisire si lumina (35 / 42 cm). Planul este in forma de cruce, cu pridvor deschis din care se urca in turnul octogonal cu ferestre si arcade pe fiecare latura. Invelitoarea acoperisului a fost refacuta din "parcea", dupa modelul initial, de mesterul Serban Tudor din Leordeni, Arges, in anul 2004. Streasina infundata are un mod original de asezare a scandurilor, desfacute in evantai la colturile usor rotunjite ale invelitorii. Pridvorul are patru stalpi de lemn, cu capitele in forma de trunchi de piramida, cu muchiile scobite si varful in jos, iar cosoroabele sarpantei au capetele prelucrate in forma de aripi zimtate. Peretii interiori poarta icoane executate naiv de mesteri locali, in tempera, pe tablii de lemn.
("Despre lemn in Dambovita" de arh. Doina Petrescu, Targoviste - 2005)
» Biserica de lemn "Cuvioasa Paraschiva" - În cimitir, sat VALEA CASELOR; comuna VALEA MARE, Dambovita