
Biserica de lemn "Sf. Arhangheli Mihail si Gavril" dateaza din secolul al XVII-lea. Intrarea originara, de pe latura de sud, a fost candva desfiintata, ramanand ancadramentul sculptat cu franghie si alte motive decorative. Noua intrare a fost practicata in peretele de vest si s-a adaugat si un pridvor. Usa trecerii in naos pastreaza ancadramentul initial, iar iconostasul are doua intrari. Peste peretii marunti, incinsi cu un brau in franghie si ancorati la imbinari cu console profilate, coboara un acoperis de sita, ce le urmeaza forma, avand deasupra pronaosului o clopotnita scunda.
(dupa "Monumente Istorice Bisericesti din Eparhia Oradiei" de Ioan Godea si Ioana Cristache-Panait, Oradea - 1978)
» Biserica de lemn "Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil" - 35, sat NEGRENI; comuna ILEANDA, Salaj

Datarea ei s-a aproximat pe baza unei monede din secolul al 14-lea gasite aici. Se presupune ca ar fi mai veche, chiar si din secolul al 12-lea pe baza analogiei cu arhitectura bizantina sarba din acest secol.
» Biserica "Sf. Atanasie" - Intravilan Niculiţel, sat NICULIŢEL; comuna NICULIŢEL, Tulcea

Biserica domneasca (veche) din vechiul centru medieval Targsoru Vechi
» Ruinele bisericii lui Mihnea Turcitul-Biserica Roşie - 1 În situl arheologic Târgşor, sat TÂRGŞORU VECHI; comuna TÂRGŞORU VECHI, Prahova

Pe acest loc s-a aflat casa marelui logofat Dinicu Golescu. Intre 1834-1837 a fost reparata pentru curtea domneasca a lui Al. D. Ghica. Dupa unirea Moldovei cu Tara Romaneasca din 1859, a fost resedinta lui Alexandru Ioan Cuza, apoi a fost reconstruita si transformata in palat regal in timpul lui Carol I. Aici a fost arestat regele Mihai la 30 decembrie 1947, cand s-a proclamat republica. Dupa 1948 s-a infiintat Muzeul de Arta, cu Galeria Nationala (1950) si Galeria Universala (1951), iar dupa 1989 s-a numit Muzeul National de Arta.
» Palatul Regal, azi Muzeul Naţional de Artă al României - Calea Victoriei 49-53 sector 1, municipiul BUCUREŞTI, Bucuresti

Hanul lui Manuc a fost construit in 1808 de bogatasul armean Emanuel Marzoian, zis Manuc. Cladirea este in stilul traditional, cu patru laturi, in jurul unei curti interioare, pivnite adanci, parter si etaj cu cerdac cu stalpi de lemn, iar pe exterior, pravalii. Dupa 1883 a devenit hotel Dacia, cu sala de teatru si opereta, iar in prezent este hotel-restaurant si la exterior sunt magazine.
» Hanul lui Manuc - Str. Franceză 62 sector 3 , Str. Halelor 9-13 sector 3, municipiul BUCUREŞTI, Bucuresti

Ansamblul palatului voievodal, astazi muzeul Curtea veche, este o constructie medievala din secolul al XIV-lea, extinsa de Vlad Tepes in 1456-1462, 1476 si recladita de Mircea Ciobanu in 1545-1554, 1558-1559. Din acest ansamblu face parte si biserica "Buna Vestire", cea mai veche cladire a orasului pastrata in forma ei initiala. Curtea reconstitulta dupa 1640 de Matei Basarab si completata mereu de domntorii romani, printre care si Constantin Brancoveanu si Stefan Cantacuzino, a fost parasita in timpul fanariotilor si s-a ruinat treptat in incendii si cutremure.
» Ansamblul medieval "Curtea Veche" - Str. Franceză 31 sector 3, municipiul BUCUREŞTI, Bucuresti

In curte se gaseste mormantul scriitorului Anton Pann.
» Biserica "Sf. Stelian, Sf. Nicolae" - Lucaci - Str. Logofătul Udrişte 6-8 sector 3, municipiul BUCUREŞTI, Bucuresti

Construita in perioada 1926-1931 de catre CFR.
» Biserica "Sf. Gheorghe" - Calea Plevnei 122 sector 6, municipiul BUCUREŞTI, Bucuresti

Este cunoscuta sub denumirea de Palatul Comunal
» Primăria municipiului Buzău - Str. Unirii 163, municipiul BUZĂU, Buzau

Cladirea este construita in secolul al 19-lea. Are o serie de elemente de inspiratie neoclasica (logiile venetiene).
» Primăria municipiului Buzău - Str. Unirii 163, municipiul BUZĂU, Buzau